воскресенье, 7 июля 2013 г.

Модуль10-11. Рефлексия

Спробую для себе відповісти на питання: "Що дав мені цей тиждень тренінгу?"

Цікаво, швидко, корисно, але певні технічні складності в комп'ютерному класі не дозволяли витримувати темп тренінгу.Завдяки тренінгу я зрозуміла наскількі важліві навички 21 століття в формуванні майбутнього вчителя, як іноді потерпають діти і самі вчителі від усталених цілей, форм та методів досягнення. Зараз репродуктивні та догматичні знання не гарантують неякої якості освіти. В рамках освітніх ініціатив Intel пропонуються навчати вчителів, студентів та учнів по-новому.Протягом тренінгу було запропоновано до обговорення  та розробки безліч інструментів для організації фасілітації, оцінювання та скафоулдинга навчального процесу. Але кожен інструмент завершував міркування: від проблеми до ідеї розв'язання, вибору шляхів реалізації та розробка необхідних інструментів.
Тренінга спонукав до роздумів про цілісність знань, що отримують учні, про врахування цього в процесі створення матеріалу супроводу навчального процесу. Ідеї, що виникли під час тренінгу, неодмінно спробую інтегрувати в курс "Методики викладання інформатики".Щоб навчити студента будувати траекторії навчання своїх учнів, спочатку треба навчити будувати власну траекторії навчання, використовуючи при цьому потужній потенціал ІКТ.
Після багаторічного  працювання за 3 версією програми було легко сприймати деякі питання, наповнювати проект, але саме цей тренінг для мене відкрив оцінювання, чого бракувало в 3 версії. Та організація нашої діяльності на тренінгу тренерами дозволило зрозуміти терміни як фасилітація в дії.
Програму потрібує продовження в навчальний процес. 
В нашому ВУЗі це відбувається за рахунок однієї з навчальних практик (протягом одного тижня, 54 години). Але до такої практики залучені всі студенти 4 курсу фізико-математичного факультета та однієх групи природничого факультету (спеціалізація "інформатика"). Я важжаю, що така практика повина бути у студентів будь-якої педагогічної спеціальності на 4-5 курсі. Але така практика з інформаційних технології не передбачена в програмі підготовки студентів спеціальностей, не пов'язаних з іннорматикою, на жаль.
Дякую всім за можливість спілкування та начання. До зустрічі та успіхів в роботі!!!

Комментариев нет: